Što je kolačić?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje većina web stranica pohranjuje na uređajima korisnika koje koriste za pristup Internetu kako bi identificirali pojedinačne uređaje kojima su se korisnici koristili za pristup. Njihova pohrana pod punom je kontrolom preglednika koji koristi korisnik – korisnik može ograničiti ili onemogućiti pohranu kolačića ako to želi.

Zašto su potrebni kolačići?

Kolačići su temeljni za pružanje internetskih usluga prilagođenih korisnicima. Najčešće značajke e-trgovine ne bi bile moguće bez kolačića. Interakcija između korisnika i web stranice brža je i lakša uz pomoć kolačića. Uz njihovu pomoć, web mjesto pamti preferencije i iskustva pojedinca, štedeći tako vrijeme i čineći pregledavanje weba učinkovitijim i ugodnijim. Većina web stranica koristi kolačiće, oni su prikladno sredstvo za održavanje svježeg i relevantnog sadržaja koji je u skladu s interesima i preferencijama svakog web korisnika. Više je razloga za upotrebu kolačića, a prvi je svakako njihova sposobnost pohrane podataka o statusu svake web stranice (detalji prilagodbi svake web stranice), pomoć u implementaciji različitih internetskih usluga (web trgovina), pomoć u prikupljanju različitih statistika, navike korisnika weba – jer se samo kod njih može pratiti učestalost posjeta određenoj web stranici. Uz pomoć kolačića, tvrtke mogu procijeniti učinkovitost dizajna svojih web stranica, kao i prikladnost vrste i broja oglasa koje nude korisnicima na svojim web mjestima.

Uvijek imate mogućnost prihvatiti ili odbiti kolačiće. Većina web preglednika automatski prihvaća kolačiće koje možete promijeniti u postavkama odbijanjem kolačića ili primanjem upozorenja prije spremanja kolačića.
Postavke kolačića preglednika

Za informacije o postavkama kolačića kliknite naziv preglednika:

Firefox

Chrome

Internet Explorer

Opera

Safari

Korištenje kolačića na našoj web stranici

Naša web stranica koristi kolačiće kako bismo mogli razlikovati posjetitelje i brojati njihov broj isključivo za vlastite potrebe, poboljšavajući na taj način izvedbu stranice. U tu svrhu koristimo najčešće korišteni alat Google Analytics. Više o kolačićima Google Analytics možete pročitati klikom na ovu vezu.

Naše web mjesto također koristi kolačiće koji vam pružaju bolje korisničko iskustvo sjećajući se vaše prijave ili registracije na web mjestu, podataka unesenih u mrežne obrasce i vašeg pristanka na upotrebu kolačića.

Informacije prikupljene putem kolačića nećemo prosljeđivati ​​trećim stranama.

Vrste kolačića koje koristimo:

TipNazivSvrhaTrajanjeProsljeđivanje trećim stranamaSuglasnost korisnika
vlastitiPH_HPXY_CHECKOsigurava rad internetske trgovine i identifikacija korisnikane ističeNENE
vlastiti_ga (_utm*)Identificiranje korisnika, bilježenje statistike2 godineDA (Google inc.)NE
vlastiti_gidIdentificiranje korisnika, bilježenje statistike1 danDA (Google inc.)NE
vlastiti__atuvcZa dijeljenje na društvenim mrežama1 godinaDANE
vlastiti__atuvsZa dijeljenje na društvenim mrežama30 minDANE
vlastitilocZa dijeljenje na društvenim mrežama1 godinaDANE
vlastitiuvcZa dijeljenje na društvenim mrežama1 godinaDANE
vlastitiviewed_cookie_policyKorisnik pristaje na kolačiće1 danNENE
vlastitiwoocommerce_cart_hashOsigurava rad web portala, košaricane ističeNENE
vlastitiwoocommerce_items_in_cartOsigurava rad web portala, košaricane ističeNENE
vlastitiwp_woocommerce_sessionOsigurava rad web portala2 danaNENE
Back to Top
Dodano v košaricu
Shopping Cart
Close

Nema proizvoda u košarici.